Warmtepomp

Warmtepompen bestaan er in verschillende soorten en maten maar het principe blijft altijd het zelfde. Door middel van een vloeistof of een gas word warmte verplaatst naar een plek waar dat nodig is. Bijvoorbeeld een water/water warmtepomp installatie met bodemwisselaar, waarbij er leidingen in de bodem geboord worden, in die bodem laat men water door pijpen vloeien. Het water neemt de warmte van de diepe grondlagen op en wordt weer naar boven gepompt. In het warmtepompsysteem wordt de temperatuur dan weer verhoogd tot een bruikbare temperatuur. Zo'n installatie is prima te combineren met vloerverwarming of zogenaamde low temperature radiatoren of convectoren en in de zomer kan de installatie gebruikt worden voor het goedkoop koelen van uw woningDit systeem kan u een besparing opleveren tot wel 75% op uw energiekosten. Deze installaties leveren wij van het merk Nibe en kunnen wij compleet met grondboringen voor u verzorgen.

Lucht/water warmtepompen gebruiken de warmte uit de buitenlucht, deze warmte word afgegeven aan het afgifte systeem in uw woning. Wanneer blijkt dat dit niet afdoende is komt de cv ketel (in geval van een hybride warmtepomp) of een elektrische na-verwarmer (in geval van all-electric) in werking om als bijverwarming te dienen. Bij een hybride warmtepomp kan de cv ketel voor de levering van het warm tapwater zorgen,u heeft in dit geval dan geen grote boilers en voorraadvaten nodig en dit systeem past meestal op de plek van uw bestaande cv ketel. Ook is het mogelijk om met een lucht/water warmtepomp uw woning te koelen. Deze systemen leveren wij van het merk Daikin, Intergas, Remeha en Nibe (klik op de logo's voor meer informatie).

Heeft u een (redelijk) goed geïsoleerde woning maar alleen radiatoren, dan is het toch mogelijk om uw woning te verwarmen met een warmtepomp. Dat kan met de Daikin Altherma MT of HT series, deze kunnen aanvoer temperaturen behalen tot 70 graden doordat hij gebruik maakt van het natuurlijke koudemiddel "propaan". Ook kunnen ze warm tapwater verwarmen tot 58 graden zonder na-verwarmer.(klik op het logo voor meer informatie).

Wanneer u enkel warm tapwater wilt verwarmen d.m.v. een warmtepomp, dan kan dat met een warmtepomp boiler van Nibe, deze zijn er met een inhoud van 190 en 260 liter. Deze haalt de warmte uit de ventilatielucht (deze vervangt dan de bestaande ventilatiebox) of buitenlucht. Ook kan de warmtepomp boiler, wanneer de ruimte groot genoeg is de warmte uit de ruimte onttrekken.

Marijnen Verwarmingen B.V.

Slijperij 2a
2211 SK
Noordwijkerhout
Telefoonnummer 06-50228661

E-mail ons
Offerte aanvragen
Algemene Voorwaarden
Offerte Ondertekenen