Ventilatie

Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven. Ventileren kan op verschillende manieren gebeuren, tegenwoordig is de meest voorkomende manier van ventileren; het afzuigen van lucht door middel van een mechanische ventilatie box en het toevoeren van lucht door raamroosters. Wanneer er op deze manier geventileerd moet worden, word er een luchtkanalen stelsel door de woning aangelegd waarbij er afzuigventielen in de af te zuigen vertrekken worden gemonteerd. Meestal zijn dat de badkamer, het toilet, de wasruimte en de keuken. Het toevoeren van lucht gebeurt dan door middel van deurroosters of door de ruimte onder de deur.

Een betere manier van ventileren is balansventilatie. Bij balansventilatie word er door de balansventilator, hetzelfde als bij de normale ventilatie box vervuilde lucht uit de badkamer, het toilet, de wasruimte en de keuken afgevoerd naar buiten. Alleen bij balansventilatie word er geen lucht toegevoerd via raamrooster of ander openingen naar buiten, maar word er lucht via een ander kanalenstelsel de overige ruimtes zoals de woonkamer en de slaapkamers ingeblazen.
Bij balansventilatie word meestal gebruik gemaakt van een WTW unit, dit is een balansventilator met twee energie zuinige ventilatoren en een warmte wisselaar er in. Door deze warmtewisselaar neemt de lucht wat de woning ingeblazen word de zelfde temperatuur aan als de lucht wat naar buiten afgevoerd word. Dit betekend dat er in de winter geen koude, en in de zomer geen warme lucht het huis in stroomt, wat een flinke besparing op de energiekosten kan opleveren.

Bij al uw nieuwbouw, verbouw en bestaande situaties kunnen wij deze installaties voor u verzorgen.

Marijnen Verwarmingen B.V.

Slijperij 2a
2211 SK
Noordwijkerhout
Telefoonnummer 06-50228661

E-mail ons
Offerte aanvragen
Algemene Voorwaarden
Offerte Ondertekenen